Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Indonézia dél-koreai kiképzőgépeket vásárol

Szöveg: honvedelem.hu / jetfly.hu |  2011. május 31. 16:31

Az indonéz védelmi minisztérium a napokban szerződést kötött a dél-koreai Korea Aerosapce Industries vállalattal, 16 darab T-50 Golden Eagle típusú kiképzőgép megvásárlásáról – írja a Bloomberg. Az üzlet ellenértéke megközelítőleg 400 millió dollár. A szerződés értelmében a gyártó 2013-ig vállalta a gépek leszállítását. A T-50-es program így egy újabb mérföldkőhöz érkezett, ugyanis Indonézia lesz az első külföldi megrendelője a dél-koreai fejlesztésű gépnek.

A győztes Golden Eagle mellett indult a tenderen a brazil Embraer az EMB-314 Super Tucanoval, az olasz Alenia Aermacchi az M-346 Masterral, a cseh Aero Vodochody az L-159 Alca-val, valamint az orosz Roszoboronexport a Jak-130-assal.

A dél-koreaiak azt nyilatkozták, hogy nem is számítottak a tender megnyerésére, ugyanis előzetes információk szerint 2010 év végén még a brazil Embraer állt nyerésre. Az új T-50-esekkel az indonéz légierő a már kiöregedett, elavulófélben lévő brit fejlesztésű BAE Hawk Mk. 53-as kiképző gépeket kívánja leváltani.

 

Címkéklégierő