Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Informatikai fejlesztések a sikeres bűnüldözésért

Szöveg: Kátai Róbert |  2010. július 1. 10:53

Az MH KFOR Kontingens civil katonai együttműködési csoportja (CIMIC) június 28-án újabb adományozást hajtott végre. Ezúttal Djakovica/Gjakovë rendőrkapitánysága gazdagodott informatikai eszközökkel a magyar katonáknak köszönhetően.

A rendőrkapitányságon régi ismerősként fogadták a Vrancsik György százados vezette csoportot, már több közös projektje is volt a katonáknak és a rendőröknek. Korábban víz automatákat kapott a kapitányság, illetve egy közös focitornán is találkoztak már a két szervezet egyenruhásai. 

A mostani átadáson 5 teljes számítógép konfigurációval,

1595904023
5 szünetmentes tápegységgel, 3 multifunkcionális nyomtatóval, 1 projektorral és 1 vetítővászonnal járultak hozzá a KFOR-ban szolgáló magyarok a rendőrség munkájához.

Beszédében Vrancsik százados kiemelte, hogy az informatikai fejlesztések a bűnmegelőzésben, illetve a bűnüldözésben is komoly előrelépést jelentenek, mert megkönnyítik az információáramlást. A KFOR-ban szolgáló katonák és a Koszovói Rendőrség egyenruhásai ugyanazon az oldalon állnak és ugyanazért dolgoznak, egy biztonságos ország megteremtéséért.

Bekim Avdiaj százados, a kapitányság vezetője megköszönte az átadott eszközöket, hangsúlyozva, hogy a rendőrök elkötelezettsége és szakmai rátermettsége mellett a megfelelő háttér megteremtése is fontos.

1595904023
1595904023