Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Irán propagandának tartja az izraeli fenyegetőzést

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2012. augusztus 23. 21:17

Teherán inkább propagandának tartja az izraeli fenyegetőzést, hogy lebombázza az atomlétesítményeit, mint igazi jelzésnek arra, hogy küszöbön áll egy ilyen támadás – jelentette ki az iráni külügyminiszter augusztus 22-én, szerdán.

„A mi felelősségünk, hogy komolyan veszünk-e egy fenyegetést, de Izrael nincs abban a helyzetben, hogy véghez vigyen egy ilyen dolgot" – mondta Ali Akbar Szálehi az Entekhab című lap szerint.

„Ha igazából ilyen lépést akarnak tenni, nem kellene ekkora zajt csapniuk körülötte. Ez inkább lélektani és propaganda fogás" – tette hozzá.

Irán tagadja, hogy atomfegyver előállítására készül, amivel Izrael és a nyugati államok gyanúsítják. Védelmi minisztere, Ahmad Vahidi – a külügyminiszterrel ellentétben – a Press TV-ben azt hangoztatta, hogy az iszlám köztársaság szigorúan megvédi az ország szuverenitását, nemzeti érdekeit és területi egységét, ha támadás éri.

Izrael részéről szerdán a vezérkari főnök tett egy harcias kijelentést. „Az izraeli hadsereg hatalmával kell szembenézniük azoknak, akik azt hiszik, hogy képesek szétrombolni Izraelt, és ilyen értelmű döntést hoznak" – mondta Beni Ganc egy katonai közlemény szerint.