Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

„Nagyon megtetszett a katonaélet”

Szöveg: Kálmánfi Gábor - Szabó Péter Dániel |  2012. augusztus 24. 7:29

„A legnagyobb élményt az izbégi lőgyakorlat mellett a dunai hadihajózás jelentette. Büszkeséggel töltött el, hogy a hídról az összes civil minket figyelt és biztatott. Olyannyira összeforrt a társaság, hogy néhány héten belül találkozót is szervezünk.”

1595940607
A fentieket Bóta Boglárka (képünkön középen) önkéntes tartalékos katona mondta az önkéntes tartalékosok szentendrei kiképzéséről.

Mint arról korábban beszámoltunk, az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 3. Toborzó és Érdekvédelmi Központjában, Veszprémben három egyetemista írta alá szerződését július 19-én.

Alig több mint egy hónappal később, augusztus 22-én afféle élménybeszámolóra tértek vissza mind a hárman a központba.

Stumpf Rebeka  nem titkolta, hogy eleinte kicsit meglepődött, mert egyfajta „nyári táborra" számított, de a kiképzők „más véleményen voltak."

„Mindenesetre ennek ellenére újra belevágnék. Számomra Csobánka volt a legnagyobb élmény, ahol a harcászati kiképzésre került sor. Sokunk gyermekkori álma vált valóra azzal, hogy katonaként az erdőben gyakorlatozunk, de érdekes feladat volt a harcálláspont elfoglalása vagy épp a teherautó elleni merénylet szimulálása is" – fogalmazott.

Csete Miklós elismerte: voltak ugyan holtpontjai a kiképzés során, ám a bajtársaival együtt sikerült átlendülniük ezeken.

„Sokat tanultam Szentendrén az elmúlt egy hónapban. Nagyon megtetszett a katonaélet, ezért a diploma megszerzését követően szívesen csatlakoznék a honvédség állományához" – beszélt terveiről az egyetemista.

Soós Gyula őrnagy, a központ parancsnoka elmondta: a fiatalok a kiképzők elmondása szerint is nagy lelkesedéssel vetették bele magukat a feladatokba.

„Az egyetemre, főiskolára járó önkéntes tartalékosokat − figyelembe véve tanulmányi elfoglaltságaikat − a megye katonai alakulatainál helyezzük majd el. Természeti, ipari katasztrófák esetén is számítunk a munkájukra" – húzta alá a parancsnok.

Fotó: Szabó Péter Dániel