Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Irány a Balkán!

A Magyar Honvéd magazin legfrissebb számából

Szöveg: honvedelem.hu |  2024. január 8. 14:25

Az elmúlt év decemberében zárógyakorlaton adott számot felkészültségéről a koszovói KFOR-misszióba készülő állomány a hódmezővásárhelyi Zrínyi Miklós laktanyában.

MH202401_borito

Az MH KFOR kontingens 30. váltásának 2024 elején kezdődő missziós szerepvállalását három hónapos felkészítés előzte meg, amelynek keretében a katonák elsajátították a nemzetközi békefenntartó szolgálat ellátásához szükséges szaktudást. E folyamat utolsó állomásaként került sor a zárógyakorlatra, ahol a kontingens két manőverszázaddal komplex tömegoszlatási feladatokat hajtott végre – a legújabb eljárásokat és felszereléseket alkalmazva.

Szent-Imrey Dávid őrnagy, az MH KFOR kontingens 30. váltásának kijelölt parancsnoka elmondta: a zárógyakorlaton felmérték a balkáni misszióra készülők képességeit, illetve meggyőződtek arról, hogy a katonák minden tekintetben felkészültek a műveleti területen történő szolgálatteljesítésre. A hosszú, több részből álló tömegoszlatási feladat keretében elsődlegesen arra kerestek választ, hogy a katonák miként kezelik a kihívásokat komoly stresszhelyzetben, azaz olyan szituációkban, amelyekbe adott esetben a Nyugat-Balkánon is kerülhetnek.

További részletek a Magyar Honvéd magazin január 12-én, pénteken megjelenő számában!