Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Irány a vadon! – a Magyar Honvéd magazin legfrissebb számából

Szöveg: honvedelem.hu |  2021. szeptember 13. 17:33

Szülői indíttatásra már hároméves kora óta természetet szerető és járó ember Druzsin József őrnagy. Az MH Transzformációs Parancsnokság főtisztje, egyben a Haditechnika folyóirat katonai szerkesztője a túrázáshoz fűződő kapcsolatáról beszélt magazinunknak.

MH_2021_09_borito

Először 1992-ben – sorkatonaként – öltött egyenruhát Druzsin József, s bár egy évvel később leszerelhetett volna, úgy döntött, hogy hosszabb távon elkötelezi magát a honvédség mellett. Pályafutását főként repülőműszaki-logisztikai beosztásokban töltötte, napjainkban pedig az MH Transzformációs Parancsnokság keretein belül működő Haditechnika című folyóirat katonai szerkesztője, és szabadidejében továbbra is a természetnek él, hiszen kerékpáros és gyalogos túrákat vezet.

– Szüleim nagy természetjárók voltak, számunkra a nyaralás a hegyeket, a túrázást jelentette – meséli Druzsin József, s hozzáteszi: a Börzsöny mindig is fontos helyet töltött be a szívében, de szintén gyakorta felkeresett tájegységnek számított a Budai-hegység, a Pilis és a Visegrádi-hegység. A Zemplénbe 1983-ban látogattak el először, s az őrnagy visszaemlékezése szerint ebből szerelem lett első látásra – olyannyira, hogy azóta szinte minden évben visszajár oda, immár a saját családjával együtt. Feleségével házasságuk kezdete óta közösen hódolnak a természetjárás szenvedélyének, két gyermeküket pedig már csecsemőkorukban is magukkal vitték egy-egy túrára.

További részletek a Magyar Honvéd magazin szeptember 10-én megjelent számában!