Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Iron Cat 2012 – megkezdődött az előkészítés

Szöveg: Fülöpné Várkonyi Melinda főhadnagy |  2012. február 20. 7:16

Úgynevezett tervezői konferenciára érkezett a szerb haderő négytagú delegációja február 15-én, szerdán Budapestre, az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezredhez. Az Ivan Rictic alezredes vezette delegáció az idei Iron Cat gyakorlatról egyeztetett a magyar hadihajósokkal.

A tavaly aláírt négyéves szerb−magyar együttműködési program keretében idén is bekerült a kiképzési tervekbe a két ország hadihajósainak közös gyakorlata – Iron Cat 2012 néven. Az elmúlt évben a szerbek látták vendégül az éleslövészetre érkező magyarokat, a két ország katonái a titeli vízi lőtéren, AM típusú hadihajókról lőttek szárazföldi és vízi célokra.

2012-ben a Magyar Honvédség biztosítja a gyakorlat helyszínét, a hazánkba érkező szerb hadihajósok a várpalotai lőtéren hajtanak majd végre célkövetési feladatokat, valamint szárazföldi éles lőgyakorlatot és hatásbemutatót.

A megbeszélésen a szerb és magyar hadihajósok összeállították a szeptember első felére tervezett tíznapos gyakorlat technikai egyezményének vázát, a főbb programokat, valamint döntöttek a következő tervezői konferencia időpontjáról is.

1595931638

Fotó: A szerző felvétele és archív