Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ismerkedés a laboratóriummal

Szöveg: MH Egészségügyi Központ | Fotó: a központ felvételei |  2023. május 19. 10:23

A Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum Petrik Lajos Két Tanítási Nyelvű Technikum tanulói, illetve oktatói szakmai látogatás során nyerhettek bepillantást az MH Egészségügyi Központ, Járványügyi és Tudományos Kutató Intézet laboratóriumainak tevékenységébe május 11-én.

02

Az eseményt dr. Zsíros Éva őrnagy, az MH Egészségügyi Központ védelem-egészségügyi parancsnokhelyettese nyitotta meg, majd dr. Lengyel Attila ezredes, a Járványügyi és Tudományos Kutató Intézet vezetője, valamint Nagy Ágnes alezredes és Petyus István alezredes, az intézet osztályvezetői adtak további tájékoztatást a szervezeti felépítést, illetve a feladatrendszert illetően.

A látogatás második felében a 71 résztvevő megtekinthette az intézet laboratóriumait, részletesebb betekintést nyerve az egyes munkafolyamatokba, majd az ezekhez kapcsolódó szakmai beszélgetéseknek is részesei lehettek. A tanulók, akik az elhangzott ismeretek elsajátításáról játékos teszt formájában adtak számot, a legnépszerűbbnek a Katonai Toxikológiai Laboratóriumot, illetve a Munka- és Sugáregészségügyi Laboratóriumot tartották.

A jó hangulatú, egyben gondolatébresztő esemény zárását követően mindkét fél reményét fejezte ki annak kapcsán, hogy a látogatást a jövőben további hasonlóak követik.