Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ismét fehérvári katona részesült NATO elismerésben

Szöveg: Gyimóthy Levente | Fotó: Révész Csaba |  2023. április 25. 13:27

Kiemelkedő szolgálata elismeréseként, 2022. után újra egy fehérvári honvéd vehette át a NATO egyik legrangosabb kitüntetését, a 2014-ben alapított SACEUR Recognition Award díjat a NATO Szövetséges Erők Európai Főparancsnokától.

RCS_1168_Viniczai Balázs_1

Viniczai Balázs főtörzsőrmester a Székesfehérváron települt és a 3. NATO Híradó zászlóalj részét képező, Nemzeti Telepíthető Híradó és Informatikai Század (DCM-E) állományát erősíti.

Huszonkét éve teljesít szolgálatot a Magyar Honvédség kötelékében: a Központi Tiszthelyettesképző Iskola elvégzését követően, az egykori győri MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétadandárnál kezdte meg szolgálatát, rádióállomás-technikusként. 2003-tól újra szülővárosában, Székesfehérváron szolgál.

A fehérvári katona négy alkalommal is teljesített külszolgálatot; háromszor a Balkánon, egyszer pedig Törökországban, egyéni beosztásban. A főtörzsőrmester büszke arra, hogy segítő, támogató munkakörben végezheti feladatait.

Jóleső érzést nyújt számára, hogy elismerése átvételéhez jelentős segítséget nyújtottak elöljárói és sokat köszönhet a század előző vezetésének is, akik elindították őt ezen az úton.