Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ismét lesz nyári katonai repülőtábor Szolnokon

Szöveg: JETfly |  2009. április 20. 13:42

Ha nyár, akkor pályára irányító tábor Szolnokon – mondhatják a repülés iránt érdeklődő főiskolások. 2009. június 22-től július 31-ig népesítik be a szolnok-szandaszőlősi repülőteret a Repülő Felkészítési Osztály által szervezett tábor lakói, hat turnuson keresztül húsz-húsz fiatal ismerkedhet meg a repülés alapjaival és a katonai repülőszakma szépségeivel.

Mivel telnek a táborlakók mindennapjai hétfőtől péntekig? Természetesen repüléssel.

1595886310
Mindenki elsajátítja a repülés alapjait Falke motoros vitorlázógéppel, és átélheti a motoros kisgépes repülés szépségeit egy Zlin-42 fedélzetén. A fiatalokat tapasztalt oktatók veszik szárnyaik alá, és tanítják meg a repülés szépségeire. A kisgépes repülés mellett a katonai repülés érdekességeit is megtapasztalják a táborlakók.

Egyik nap a helikopterek világába tekinthetnek be, amikor Mi-8/17 szállítóhelikopter és Mi-24 harci helikopter fedélzetén tekinthetnek körül a tiszántúli tájakon.Repülési ismeret elsajátítása mellett megismerkednek a fiatalok az MH 86. Szolnok Helikopterbázis és az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis múltjával és jelenével.

Mindig nagy érdeklődés kíséri a lehetőséget, mikor minden táborlakó beleülhet a hőn szeretett vadászrepülőgép, a MiG-29 vagy egy Gripen kabinjába, és pár pillanatra előkerül az álomkép, milyen is lenne vagy lesz majd, amikor ő szállhat fel hasonló technikával a kecskeméti betonról.

1595886310
Ez a tábor fő célja: megtalálni azokat a főiskolásokat, egyetemistákat, akik életpályájuknak választanák a vadászpilóták életét.

A tábor minden évben egyre népszerűbb. Minden tavasszal többszörös túljelentkezés érkezik a részvételre.

A résztvevők kiválasztásának elsődleges célja az utánpótlás megtalálása, kiválasztása.

Egy ilyen tábor pár napja alatt tervezik megismertetni, megszerettetni a repülés csodálatos világát a szervezők, azzal a nem titkolt céllal, hogy pár év múlva hallgatóik között szeretnének látni egyre több volt táborlakót.