Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ismét találkoztak a nyugdíjasok a kecskeméti repülőbázison

Szöveg: Hraskó István | Fotó: a szerző felvételei |  2022. június 9. 19:32

Június 9-én, csütörtökön tartották a kecskeméti MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison a hagyományosnak mondható nyugdíjas találkozót, amelyen ezúttal közel kétszázan vettek részt.

DSC_0108 (2)

A koronavírus-járvány miatt a találkozót utoljára 2017-ben tudták megszervezni. A mostani alkalom kezdetén koszorúzással egybekötött megemlékezést tartottak a repülőbázis és jogelődjeinek kötelékében repülőhalált halt repülőgépvezetők és szolgálatteljesítés közben elhunyt repülőműszakiak emlékére állított emlékműnél.

A repülőbázis nevében koszorút helyezett el Ugrik Csaba dandártábornok, a bázis parancsnoka valamint Bezsenyi Tamás főtörzszászlós, az alakulat vezénylőzászlósa. Koszorúzott még a Repülők és Rendvédelmiek Bajtársi Egyesülete és a Magyar Veterán Repülő Szövetség kecskeméti alapszervezete, majd Hankóczki Gergely alezredes, református tábori lelkész hirdetett igét.

A résztvevők ezután a legénységi étkezdében Ugrik Csaba dandártábornok parancsnoki tájékoztatóját hallgathatták meg, majd ebéd következett, amely alatt a vendégek feleleveníthették régi közös emlékeiket, ezután pedig ellátogathattak korábbi munkaterületeikre.