Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ismét tűzharc tört ki Dzseninben az izraeli katonák és a palesztin fegyveresek között

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2022. május 13. 19:25

Ismét tűzharc tört ki a Ciszjordánia északi részén, Dzseninben egy terroristatevékenységgel gyanúsított palesztin őrizetbe vételénél - jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet május 13-án, pénteken reggel.

Az izraeli erők először hatoltak be a dzsenini menekülttáborba Sirín Abu Akla, az al-Dzsazíra pánarab hírtelevízió ismert palesztin újságírónőjének szerdai agyonlövése óta. A palesztinok ismét tüzet nyitottak Dzseninben és a közeli Brukin nevű palesztin faluban az izraeli biztonsági erőkre, s a dzsenini menekülttábor területén haslövés érte a 40 éves Daud Zabeidit, a terrorista tevékenységért izraeli börtönben fogva tartott, s Izraelben is jól ismert Zakaria Zabeidi testvérét.

A ynet értesülése szerint az izraeli katonák körülvették a körözött Mahmúd Dabai házát a menekülttáborban, miközben egy másik egység lezárt egy másik területet a környéken abból a célból, hogy ott kivizsgálják Abu Akla halálát.

Ciszjordánia déli részén, Bét El mellett egy palesztin egy kőtömbbel megtámadta egy autó vezetőjét, s megpróbálta kinyitni a kocsi ajtaját, de egy tartalékos katona rálőtt, közepesen megsebesítette, és meghiúsította a terrorakciót. A merénylő táskájában kést találtak.

Délután temetik Kelet-Jeruzsálemben Sirín Abu Aklát, s az izraeli rendőrség a katonai rádió jelentése szerint fokozott erőkkel próbálja elejét venni az esetleges zavargásoknak.