Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Iszlám papok a Bundeswehrben?

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2012. április 20. 12:43

A németországi muzulmán szervezetek szerint iszlám papokat kellene alkalmazni a német hadseregben, a Bundeswehrben. A szóban forgó szervezeteket tömörítő, 2002-ben alakult Német Iszlám Fórum április 18-án, szerdán tette közzé ezzel kapcsolatos nyilatkozatát, amelyben állást foglalt imámok foglalkoztatása mellett a hadseregben.

A fórum a Bundeswehr társadalomtudományi intézetének arra a napokban közzétett tanulmányára hivatkozott, amelyből kitűnt, hogy a német katonák 12 százaléka bevándorlói háttérrel rendelkezik. A Német Iszlám Fórum vezetője, Jürgen Miksch annak a nézetnek adott hangot, hogy az iszlám papoknak a német hadseregben történő alkalmazása fontos hozzájárulást jelentene az integrációhoz.

A bevándorlói háttér Németországban legnagyobb számban a muzulmán országokból érkezettekre vonatkozik. Az említett intézeti jelentés ugyanakkor nem utalt arra, hogy a migrációs hátterű katonák hány százaléka muzulmán. A Bundeswehrnél ugyanis a vallás feltüntetése csakis önkéntes alapon történik.