Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Izrael keményebb, szélesebb körű légicsapást mért gázai célpontokra

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2021. május 17. 14:39

Izraeli katonai repülőgépek légicsapások tucatjait mérték május 17-ére, hétfőre virradóra különböző célpontokra a Gázai övezetben, miközben a területet uraló Hamász szélsőséges iszlamista szervezet is folytatta a rakéták kilövését.

Szemtanúk arról számoltak be a Reuters hírügynökségnek, hogy az izraeli hadsereg utakat, valamint a fegyveresek által használt épületeket, lakóházakat bombázott, elsősorban Gázavárosban. Helyi médiajelentések szerint találat érte az áramhálózatot is, így veszélybe kerülhet a város déli részeinek ellátása. A tengerpari enklávé több részében a beszámolók szerint robbanások hallatszottak éjszaka mintegy tíz percen keresztül. Izraeli tájékoztatás szerint terrorista célpontokat támadtak, miután nem sokkal éjfél után rakétákat lőttek ki Gázából Askelón és Beér-Seva városra. Egyelőre egyik oldalról sem jelentettek újabb áldozatokat.

A mostani légicsapások keményebbek, szélesebb körűek voltak, és tovább tartottak, mint az előző éjszakaiak, amelyekben 42 palesztin vesztette életét – írta a Reuters.