Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Japán szilvafákat ültettek rendőrök és katonák

Szöveg: honvedelem.hu / Gyimóthy Levente | Fotó: Dömsödi Richárd |  2021. október 28. 11:52

A COVID-19 járvány elleni küzdelemnek, a betegeknek és az elhunytaknak állítanak emléket, valamint az erőn felül teljesítő orvosok, nővérek, logisztikusok és a további kórházi dolgozók előtt tisztelegnek azokkal az ,,Életfákkal”, amelyeket az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred vezetése és a Fejér Megyei Rendőr-Főkapitányság ültetett el közösen a megyei Szent György Egyetemi Oktatókórház parkjában.

faültetés_05

Az „Élet fája” kezdeményezést a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság indította útjára: ehhez csatlakoztak nemrég a fejér megyei rendőrök és katonák is. Az, hogy a megyei kórház gyönyörű környezetében helyezzék el a japán szilva csemetéket, adta magát, hiszen súlyponti egészségügyi intézményként, dolgozóik emberfeletti küzdelmet folytattak azért, hogy minél többen felépüljenek a fertőzésből. Erre emlékeztetett dr. Varga Péter rendőr dandártábornok, megyei főkapitány, aki a sajtótájékoztatón hozzátette: mivel a honvédség is rengeteget tett annak érdekében, hogy a járvány alatt a közrend és a közbiztonság stabil maradjon, ezért katonabajtársaikat is megkeresték a faültetés ötletével, akik szívesen csatlakoztak a kezdeményezéshez.

faültetés_03

Az eseményen dr. Bucsi László kórházi főigazgató is méltatta a rendvédelmi szervek nemes kezdeményezését.

A fákat földlabdáikkal dr. Varga Péter rendőr dandártábornok, Balogh Rezső alezredes, Pál Norbert rendőr alezredes, kórházparancsnok, valamint Tóth István százados, a kórház katonaállományának kijelölt rangidős parancsnokának segítségével helyezte el a park földjébe.