Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Játékokkal igyekeznek szebbé tenni a beteg gyerekek karácsonyát

Szöveg: Mészáros József | Fotó: a szerző felvételei |  2020. december 14. 20:50

Az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred 46. Területvédelmi Zászlóaljának nevében Nagy László őrnagy, törzsfőnök adott át nagy mennyiségű játékot december 14-én, hétfőn a Szegedi Tudományegyetem Gyermekgyógyászati Klinikának. Az ajándékokat főleg a kisebb betegeknek szánták, nekik tehetik könnyebbé a kórházban töltött időszakot, különösen a rendkívül nehéz járványhelyzetben.

Nagy László őrnagy felidézte, hogy a gyermekgyógyászati klinika minden évben kap támogatást a Magyar Honvédségtől, ám most, a koronavírus-járvány nehezítette körülmények között, karácsony előtt fontos segítség lehet az a sokféle játék, társasjáték, színező, amit a zászlóalj aktív és tartalékos katonái adtak össze – Beregszászi Attila zászlós kezdeményezésére. Hozzátette: a zászlóalj adománya jól kiegészíti az egyik helyi rádió országos kampányát, amelynek köszönhetően pénzadományok is érkeztek a gyermekklinika Dr. Tekulics Péter a Gyermekekért Alapítványa részére.

20201214-szeged 01

„Háromgyermekes apaként el tudom képzelni, hogy mennyire nehéz lehet most ezeknek a gyerekeknek és a szüleiknek – egyaránt. Bízunk benne, hogy a játékok, a színezők segítenek abban, hogy könnyebben és gyorsabban teljenek a nehéz napok” – mondta Nagy László őrnagy.

Dr. Bereczki Csaba intézetvezető egyetemi docens köszönetét fejezte ki az adományokért. Ő is hangsúlyozta, hogy azok különösen aktuálisak a jelenlegi időszakban. Mint elmondta: a 8 évvel ezelőtt létrehozott, a klinika egykori igazgatójáról elnevezett alapítvány a régió egyik legsikeresebbje.

20201214-szeged 02

A szegedi gyermeksebészeti osztály évente több ezer műtéti beavatkozást végez a gyermekkorú páciensek körében. Profiljukba tartozik a kora- és az újszülöttek ellátása, a baleseti sérültek kezelése és a daganatos gyerekek operációja egyaránt.