Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Jótékony dallamok

Szöveg: Snoj Péter | Fotó: Rácz Tünde |  2022. június 30. 8:44

A magyar egészségügy napja alkalmából rendezett jótékonysági dalestet a Budapest Helyőrség Szociális Alapítvány és az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár június 29-én, szerdán, a Stefánia Palota – Honvéd Kulturális Központ színháztermében. Az ingyenes rendezvény résztvevői által felajánlott adományokat - mint minden évben, idén is – egy jó ügy érdekében, a segítő kézre rászorulóknak adományozzák.

RT1_9722

A csaknem három évtizedes múltra visszatekintő alapítványt 1993-ban Kelemen István vezérőrnagy, Budapest helyőrség akkori parancsnoka hívta életre azzal a céllal, hogy a főváros területén élő és a segítségre szoruló, nehéz élethelyzetben élő nyugállományú katonák és honvédségi alkalmazottak, illetve a honvédségi özvegyek részére segítő kezet nyújthasson. A szervezet tevékenységi köre 2014-ben kiegészült, azóta már az állandó gondozásra szoruló személyek életminőségén is igyekeztek javítani, méghozzá a krónikus betegellátásukat végző intézet ápolási feltételeinek támogatásával.

A magyar egészségügy napja alkalmából szervezett jótékonysági est középpontjában idén azonban nem egy intézmény, nem egy csoport, hanem egy család állt. A tragikus hirtelenséggel fiatalon, méltósággal viselt betegség következtében elhunyt Bekes Katalin őrnagy – aki az egészségügy gazdasági háttér támogatásának területén dolgozott - halála óta fia, Hunor Katalin édesanyjának szerető gondoskodásában él. A gyász éles fájdalma mellett a családnak más – anyagi – kihívásokkal is szembe kell néznie. Utóbbi nehézségek enyhítésében igyekszik közreműködni az alapítvány azzal, hogy a dalest közönségének adományait átadja a családnak, Hunor taníttatására.

RT1_9835

A nemes ügy érdekében a fellépők, Gallusz Nikolett, Kálmán Imre és a Katasztrófavédelem Központi Zenekara is ingyen vállalták a közreműködést. A rendezvényen – amelyen mások mellett jelen volt Gion Gábor, a Honvédelmi Minisztérium stratégiai tervezésért és humánpolitikáért felelős államtitkára, valamint Mudra József ezredes, az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár parancsnoka, dr. Muzsay Ildikó orvos ezredes, az MH Egészségügyi Központ parancsnokhelyettese, Szentmihályi Ilona OKFŐ ápolásügyi koordinációs igazgatója, és dr. Balogh Zoltán a Magyar Szakdolgozói Kamara elnöke is – különleges módon emlékeztek meg az egészségügyben dolgozókról is, hiszen a zenés műsor kezdete előtt Nagy Szilvia Annamária őrnagy, az alapítvány elnöke felköszöntötte Kristófné Futó Ilonát 40, és Farkas Jánosnét 49, az egészségügyben eltöltött év után kezdődő nyugdíjas életük örömére.