Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Jótékonysági focigála a Kiképző Bázison

Szöveg: Dr. Varga József |  2011. február 23. 7:51

Teremfoci-mérkőzést rendeztek a napokban Szentendrén, az MH Központi Kiképző Bázis sportcsarnokában. A polgári kezdeményezésre megtartott jótékonysági meccs bevételét a szervezők a városi árvízvédelmi munkálatokhoz szükséges források kiegészítésére ajánlották fel.

A nemrég felújított küzdőtér korszerű burkolata várta a FTC  első osztályban focizó játékosaiból összeállított alkalmi csapatot, nevezetesen a kapus Justin Hábert és a középpályás sorból Dragóner Attilát, Maróti Bélát, Rósa Dénest, André Schembrit és Tóth Attilát.

A szentendrei csapat főként öregfiúkból állt össze, köztük volt a szentendrei laktanya két hivatásos tisztje, Molnár Károly őrnagy és Vura Zsolt százados. Ugyancsak a szentendreieket erősítette dr. Török Balázs, Szentendre város alpolgármestere és Rósa Henrik, a népszerű Fradi-játékos testvérbátyja. A Rósa testvérek az igazságosság jegyében a két félidőben felváltva játszottak a két csapatban.

A focigálára megtelt a sportcsarnok lelátója. Megtisztelte érdeklődésével a mérkőzést a város számos sportvezetője, a művészeti élet képviselői, köztük Ivancsics Ilona színművész. Amint az komoly mérkőzéseken szokás, itt is a Himnusz közös eléneklése nyitotta meg a játékot, majd a játékvezető sípszavára és a közönség szűnni nem akaró biztatása mellett elindult a labda. A kezdőrúgással egy négyéves kisfiú hozta játékba a bőrgolyót. A játék végig rendkívül sportszerűen, sérülésmentesen zajlott és kiegyenlített, persze nem hiányoztak látványos és gyors megmozdulások sem.

A szünetben sem kellett nélkülözni a futballt. Ekkor ugyanis a kicsik, a Dunakanyar SE és a Barcsay Általános Iskola tanulóinak csapatai küzdöttek meg egymással.
A második félidő igazi gólparádét hozott. Hol az egyik, hol a másik kapu előtt alakultak ki izgalmas helyzetek, amelyek általában látványos gólokkal fejeződtek be.

A focimatiné során a játékosok mindvégig a közönséget megtisztelve komolyan vették a küzdelmet. A látvánnyal és az eredménnyel bizonyára a néhai Budai II Lászó, a szentendrei HM Kossuth SE korábbi edzője, az Aranycsapat kiemelkedő jobbszélsője, a Fradi és a Budapesti Honvéd játékosa is elégedett lett volna.

A mérkőzés némi meglepetésre a hazaiak győzelmét hozta. Nagy küzdelemben a Fradi egy góllal alulmaradt, a mérkőzés 9:8-ra végződött.
A focigála célja is teljesült, a belépőjegyekből és az adományokból hat számjegyű összeg kerekedett ki, amely a város árvízvédelmét szolgálja.


 Fotó: a szerző felvételei