Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Jövőre, veletek, ugyanitt!

Szöveg: Józan Tímea hadnagy | Fotó: a zászlóalj felvételei |  2023. augusztus 31. 7:33

Élményekkel telve ért véget az MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred 69. Területvédelmi Zászlóalj által ötödik alkalommal szervezett honvédelmi „harcos” tematikájú tábor Tolna vármegyében, augusztus végén.

3
2

Idén, a korábbi évektől eltérően a Fadd-Dombori gyermektábor adott otthont a tábornak, ahol a helyszín adottságainak köszönhetően a fiatalok minden este strandolással zárhatták az eseménydús napokat.

A táborba az ország minden tájáról érkeztek résztvevők, ahol a színes programok mellett hasznos új ismeretekkel is gazdagodtak. A gyerekek tereptan foglalkozás keretében megismerkedtek a térképészettel, ezt követően pedig előre meghatározott koordináták alapján kellett megtalálniuk az üdülő területén elrejtett pontokat. Sokaknak a túlélési ismeretek elsajátítása tetszett a legjobban, ahol önállóan kellett menedéket építeni, illetve tüzet gyújtaniuk természetes anyagokból.

A táborozók napjait – harcos tematika lévén – airsoft lövészet, közelharcoktatás és a Szekszárdi Kutató Mentő Egyesület kutyás bemutatója is tovább színesítette. A közelharcoktatáson önvédelemre, valamint az álló- és földharc ismeretekre helyezték a hangsúlyt.

5
6

Az egyik lelkes táborozó Dávid Domonkos, aki Székelyszabadról érkezett és mindenképpen a Magyar Honvédségnél képzeli el a jövőjét, elmondta: „hasznos tudásra és tapasztalatokra tettem szert a táborban. Azt kaptam, amit vártam, ezért jövőre is szeretnék visszatérni.”

Az ötödik napon minden táborlakó átvette a próbákon való derekas helytállásért járó obsitot és ajándékot, valamint a hét során legrátermettebbnek bizonyuló gyermek a hagyományos bordó barettsapkát.

7
8