Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Jubileumi ugrások Szolnokon

Szöveg: MH 86. Szolnok Helikopter Bázis |  2020. augusztus 18. 15:18

Újabb fontos szakmai mérföldkőhöz ért az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis: Kollár Gábor százados, a speciális ejtőernyős csoport parancsnoka a 8000., Lázár Tibor Zoltán őrnagy, az ejtőernyős kiképzőrészleg részlegvezetője a 3000., dr. Babos Tibor ezredes, a Honvédelmi Minisztérium miniszteri biztosa pedig a 300. ejtőernyős ugrását teljesítette a szandaszöllősi sportrepülőtéren.

20200818_Szolnok_jubileumi_ugrások (2)

Habár Magyarország eltérő részeiről származnak, különböző korosztályhoz tartoznak és életük csak a Magyar Honvédségben kapcsolódott össze, mindhármukban közös az ejtőernyőzés szeretete. Egyikőjük sem ma kezdte az ejtőernyőzést: hosszú évek óta az ugrás megszállottjai, nagyon sok munka és felkészülés áll a számok mögött.

Bajtársaikkal együtt egy Mi-17-es szállítóhelikopterről ugrottak, nem éppen ejtőernyőzéshez optimális időben, szinte teljes szélcsendben. 4000 méterről 200 kilométer/óra sebességű szabadesés után 1600 méter körül bontották a Reloba-kört, majd 1200 méteren ernyőt nyitottak.

A földön dr. Bali Tamás ezredes, parancsnokhelyettes várta gratulációval a jubilálókat, akikre társaikkal együtt méltán lehet büszke a nemrég fennállásának nyolcvanadik évfordulóját ünneplő helikopterbázis.

GALÉRIA