Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Június 24: Múzeumok Éjszakája

Szöveg: Zilahy Tamás |  2011. június 23. 18:32

Múzeumok Éjszakája a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeumban is! Június 24-én, pénteken a programok délután 18 órától éjjel kettőig folyamatosan zajlanak. Sorrendben: Árpád-kori bemutató, hódoltság korabeli katonazene, a Hunyadiak korának bemutatója, hódoltság korabeli bemutató, Napóleon korának bemutatója, a világháborúk korszakának bemutatója, a Néphadsereg és a modern korszak bemutatója. Ez utóbbi az MH 34. Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj katonáinak részvételével zajlik.

A Múzeumok Éjszakáján az érdeklődők megismerkedhetnek a HM HIM Központi Irattár adatbázisával. Ennek során alkalom nyílik nagyapáik, dédapáik eddig ismeretlen nyughelyének felkutatására. Az érdeklődők tájékoztatást kaphatnak, és az irattár szakembereinek segítségével kutathatnak is elődeik után. Ebben segítenek a helyszínen a HM Társadalmi Kapcsolatok és Hadisírgondozó Hivatal munkatársai is.

A rendezvény egész ideje alatt folyamatos lesz az intézményben a kedvezményes könyvvásár, a retró könyvvásár és a tárlatvezetések.

Ismerkedhetnek a látogatók a papírmerítés kapcsán a varázslatos papírral és – mivel a programokba bekapcsolódik a Zrínyi Média is technikai eszközeivel, szakembereivel – lehetőségük lesz a katonai szimulátorok kipróbálására.

A Múzeumok Éjszakájára a csaknem valamennyi budapesti múzeumba érvényes felnőttjegyek (karszalagok) ára 1400 forint, a gyermekeké (6–18 éves korig) 600 forint. A karszalagok tulajdonosai ingyen utazhatnak a BKV járatain a rendezvények ideje alatt péntek 16 órától szombat hajnali ötig.