Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Karácsonyi adományozás együttműködve a Magyar Vöröskereszttel

Szöveg: HM Védelemgazdasági Hivatal | Fotó: Szabó Lajos zászlós |  2021. december 17. 7:18

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Miniszterelnökség által szervezett adománygyűjtésben a Honvédelmi Minisztérium és HM Védelemgazdasági Hivatal (HM VGH) is évek óta részt vesz. Az adományozás célja, hogy a gyermekotthonokban élő gyermekeknek is „igazi” karácsonyuk lehessen, játékokkal, sporteszközökkel, egyéb ajándékokkal meglepve őket.

LALA7037

Az idén 71 éves fennállását ünneplő HM VGH munkatársai tovább gondolták ezt az akciót és „alulról jövő” kezdeményezésként nehéz sorsú családoknak, gyermekeknek ajánlottak fel használt, de újszerű, esetleg teljesen új társas- és egyéb játékokat, amelyekkel számukra is önfeledtté és meghitté válhat a karácsony.

A hivatal – együttműködve a Magyar Vöröskereszttel - a „Játékos Karácsony 71 család otthonában” szlogennel hirdette meg adománygyűjtő akcióját, amely során rövid idő alatt jelentős mennyiségű játék gyűlt össze. Az adományok átadása alkalmából december 16-án találkozott a két szervezet főigazgatója.

LALA7031

Ballainé Krikker Zsuzsanna dandártábornok, a HM VGH főigazgatója kérdésünkre elmondta, hogy eddig többnyire az objektumban szervezett véradások alkalmával találkoztak a Magyar Vöröskereszt munkatársaival, de a mostani együttműködés jó alkalmat teremtett a további kapcsolatépítésre a két szervezet között. „A hangsúly természetesen a segítségnyújtáson van, amelyet kiemelten fontosnak tartok. A Magyar Vöröskereszt biztosítja, hogy az adományok jó helyre és kellő időben érkezzenek meg.” A dandártábornok elmondta, hogy a hivatal munkatársai mindig is motiváltak voltak az adományok felajánlása során, így neki csak támogatnia kellett ezt a nemes célt, amelyet szívügyének tekint. Meg kell jegyezni, hogy a HM VGH által kezdeményezett akcióhoz - a Honvédelmi Minisztérium Lehel utcai objektumában elhelyezett felhívások hatására – más honvédelmi szervezet munkatársaitól is érkeztek adományok, amelyeket nagy gondossággal gyűjtöttek össze a hivatal önkéntesei.

LALA7050

Kardos István, a Magyar Vöröskereszt főigazgatója szintén bizakodó az együttműködés folytatását illetően. „Nagyon szeretnénk, ha folytatódna ez az együttműködés: fontos a jó kapcsolat a két szervezet között. Az adományozás pedig egy remek módja az érzékenyítésnek az elesett, nélkülöző emberek iránt. Örömmel vesszük a hasonló együttműködést más alkalommal is: a Magyar Vöröskereszt intézményeiben élő, vagy a látókörében lévő rászoruló emberekhez, családokhoz a jövőben is szakszerűen juttatjuk el a honvédelmi dolgozók adományait” - tette hozzá Kardos István.

A karitatív szervezet munkatársai és önkéntesei a szervezet által országosan működtetett hálózaton keresztül gyorsan és hatékonyan juttatják el az adományokat a nehéz helyzetben élőknek. A most összegyűjtött képességfejlesztő és szórakoztató játékok a százhalombattai és a csepeli Családok Átmeneti Otthonaiban élő gyerekekhez kerülnek, ahol remélhetőleg vidámabbá teszik a gyerekek karácsonyát.

A főigazgató elmondta, hogy a Magyar Vöröskereszt rendszeresen megjelenik a honvédségi objektumokban, hiszen számtalan, többszörös véradó van a Magyar Honvédség állományában és Véradóbarát munkahelyek is szép számban vannak az alakulatok között.

A két főigazgató - a további adománygyűjtési akciókon kívül - a munkahelyi elsősegélynyújtás képzésének kiterjesztésében is lát lehetőséget.

LALA7026