Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Összefogni és adni jó!

Szöveg: Snoj Péter | Fotó: a szerző és Kelemen Ilona felvételei |  2021. december 16. 20:29

Hagyományteremtő jelleggel szerveztek adománygyűjtést az MH Béketámogató Kiképző Központ katonái és honvédelmi alkalmazottai. A szervezet munkatársainak kezdeményezése a Befogad-lak Törökszentmiklósi Állatvédő Alapítvány és négylábú lakói számára valóságos karácsonyi ajándékot jelentett.

adomány_állatvédők (2)

Mintegy 210 kilogramm száraztáp, közel 50 kilogramm nedvestáp, 3 kilogramm kutyaszalámi, negyven szalmabála, valamint jutalomfalatok, etetőtálak, pokrócok és kutyajátékok. Ez annak az adománygyűjtésnek a mérlege, amelyet az MH Béketámogató Kiképző Központ lelkes és jószívű emberei – Hubai Imre, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnökének jelenlétében - átadhattak a Befogad-lak Törökszentmiklósi Állatvédő Alapítvány munkatársai részére.

adomány_állatvédők (19)

Kiss Róbert ezredes, a központ parancsnoka elmondta, hogy a gyűjtést hagyományteremtő jelleggel rendezték meg. Hozzátette: e kezdeményezés arra is rámutat, hogy a katonák vállalt kötelezettségeik – és számos esetben többletfeladataik – teljesítésén túl fontosnak érzik azt is, hogy önzetlenül forduljanak valamely társadalmi szervezet felé.

adomány_állatvédők (8)

Az összegyűlt adományokat a katonák közösen juttatták el a menhelyre, ahol némi ellentételezés gyanánt alaposan meg is szeretgették a négylábú lakókat. A kutyákon való segítségnyújtás és a közös adakozás a központ emberei számára is nagy örömöt jelentett.