Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Karakas Hedvig törzsőrmester bronzérmes lett Tel-Avivban!

Szöveg: Magyar Honvédség Sportszázad |  2021. február 19. 11:12

Karakas Hedvig törzsőrmester, a Magyar Honvédség Sportszázadának tagja bronzérmet nyert az izraeli Grand Slam versenyen, Tel-Avivban.

Karakas

Közvetlen a tatai olimpiai edzőtáborból utazott Izraelbe, a Grand Slam-viadalra Karakas Hedvig törzsőrmester, Európa-bajnok judós katonasportoló.

Karakas a női 57 kilogrammosok között a nyolcaddöntőben kezdte a napot, rögtön ipponnal múlta felül olasz riválisát, majd óriási csatában, közel ötperces hosszabbítás után egy wazarival alulmaradt a grúzok junior világ- és Európa-bajnokával szemben. A visszameccsen újabb fárasztó hosszabbítás következett, végül azonban sikerült ipponnal túllépnie szlovén ellenfelén, majd a bronzcsatában ismét magyar siker született, ahol a kétszeres Eb-ezüstérmes németet egy balra csípődobással ipponnal győzte le.

„Felkészülési versenyként tekintettem az izraeli Grand Slamre, amire a táborból kalandos utazással és fogyasztással kissé fáradtan érkeztem meg. Ezért külön örülök a bronzéremnek, amivel még jobban bebiztosítottam magam a tokiói kvalifikációban” – értékelt röviden az Év női sportolója.

Címkéksport