Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Karjukat is tetováltathatják az amerikai pilóták

Szöveg: Háború Művészete |  2009. december 9. 13:36

Mindössze egy hétnek kellett eltelnie ahhoz, hogy az amerikai légierő egy elfogadott szabályozását máris felülbírálják. A szabályozás a légierő tagjainak esetleges tetoválását volt hivatott keretek közé szorítani. A november 25-én elfogadott szigorú szabályozással ellentétben jobb karjukat is tetováltathatják a légierő tagjai, így a repülőgép-vezetők is.

Christa D Andrea a légierő San Antonióban található toborzó irodájának szóvivője elmondta, hogy most a légierő pilótáin a sor, hogy elvégezzék a vonatkozó szabályzók felülvizsgálatát, és közösen dolgozzák ki az elfogadható normákat a test tetoválásait illetően.

D Andrea elismerte, hogy a tilalom a sajtó figyelmét is felkeltette, és a média szerepet játszott a döntés felülvizsgálatában.

A rövid életű tilalom a kézen viselt tetoválásokat illetően – amely leginkább tiszteletadás során váltott ki ellenszenvet – közel 17 ezer újonc felvételét hiúsíthatta volna meg. A szabályzó ugyanígy tiltotta a naprakész politikai tetoválásokat is mindkét kézen.

Korábban több újonc tetoválása miatt nem kezdhette meg kiképzését a Lackland légibázison, számukra most új időpontot fognak kijelölni.