Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Katarban nagy üzlet a sérült harcjárművek felújítása

Szöveg: Háború Művészete |  2008. január 21. 19:23

A háború már olyan régóta tart Irakban, hogy érdemes volt elgondolkodni a harctereken megrongálódott járművek helyi újjáépítésének lehetőségéről. A sérült járművek javításánál figyelembe kell venni ugyanis az elszállítás költségét is, ami a számtalan esetet tekintve jelentős összegnek tekinthető, ezért inkább a karbantartó és javító személyzetet szállítják a roncsok helyszínére.

Legjobb befektetésnek a harcjárművek felújítása ígérkezik, hiszen ezek értékes elektronikai rendszerekkel és fegyverekkel vannak felszerelve. Jó példa erre az amerikai hadsereg Katarban létesített helyreállító központja, ami havonta körülbelül egy tucat Strykert kelt újra életre.

Ezzel a megoldással sok időt is nyernek, hiszen ha az Egyesült Államokba vagy Európába kellene visszaszállítani a járműveket, akkor körülbelül 200 napot venne igénybe a javítás és a szállítás folyamata. A katari központtal mindez két hónapra csökkenthető le.

Kuvaitban is találhatunk ilyen felújító létesítményeket, melyek hozzájárultak az ország gazdaságának fellendüléséhez. Katar is profitálhat a Strykerek újjáépítéséből, hiszen ez több mint 100 embernek ad munkalehetőséget.