Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Katonai attasék a tatai helyőrségben

Szöveg: Demény Andrea hdgy. |  2010. március 11. 13:09

Több mint húsz Budapestre akkreditált katonai attasé látogatta meg 2010. március 10-én a tatai helyőrséget. A látogatás célja, hogy előmozdítsa a haderők közötti baráti kapcsolatokat, a testület tagjai megismerjék az alakulatok tevékenységét, és információt kapjanak az elért eredményekről, a várható tervekről.

A különböző országokból delegált katonai diplomatákat Huszti András dandártábornok, az alakulat parancsnoka fogadta. A dandár szervezeti rendszerének és tevékenységének átfogó ismertetése után a főtisztek statikus bemutatón tekinthették meg az alakulatra jellemző technikai eszközöket, ahol a legnagyobb érdeklődést a T-72 harckocsi váltotta ki.
Halász Iván nyugállományú ezredes, a HM Nemzetközi Együttműködési Főosztály vezető főtanácsosa elmondta, hogy minden évben előre megtervezik az attasétestület csapatlátogatási programjait, és mivel nagyon népszerűek ezek a rendezvények mindenki igyekszik a lehetőségeket kihasználni.

A technikai bemutató után Huszti dandártábornok egy hagyományos magyar ebédre invitálta a vendégeket, majd ezt követte egy harcászati bemutató, ahol harckocsizó, és lövész képességeket szemléltettek szimulált helyzetben a katonák. A két T-72 harckocsi, a BLG-60M hídvető harckocsi, és a két BTR-80 harcjármű részvételével végrehajtott gyakorlat elismerést és elégedettséget váltott ki, mely bizonyítja a dandár, ezáltal a Magyar Honvédség rátermettségét is.

1595898327
1595898327