Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Testnevelési foglalkozásokkal kezdődik a nap

Szöveg: Kálinger Roland százados |  2010. március 11. 13:21

Március első napjaiban nagyobb lett a nyüzsgés a MH 25. Klapka György Lövészdandár laktanyájában, mert itt kerül sor az MH EUFOR 7. Kontingens összevont felkészítésére. Több mint kétszáz katona kezdte meg a három hónapos felkészülést a Harci Támogató Zászlóalj bázisán.

Az ország több alakulatától érkeztek katonák, az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred, az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Zászlóalj, az MH 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred, a MH Bakony Harckiképző Központ, az MH 43. Nagy Sándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred, valamint a HM Tábori Lelkészi Szolgálat Katolikus Tábori Püspökség állományából.

Az első kiképzési napon az állomány baleset és munkavédelmi, valamint tűzvédelmi oktatáson vett részt, hogy a kiképzés további szakaszában a hallottak alapján hajtsa végre a felkészülést.
A tantermi foglalkozásokon felelevenítik a tereptan és a térképészet alapjait, megismerkedtek a tájolás és tájékozódás hagyományos és modern eszközeivel.
A hét második felében híradás szabályairól hallgattak előadásokat a felkészülők.

A hűvös reggeleken a kontingens testnevelési foglalkozásokkal készül a rájuk váró fizikai megpróbáltatásokra, de a felkészülés első hetében gondot fordítanak a kiképzők az alakiságra is, hogy a kontingens egységes képet mutasson az alakuló téren, a sorakozókon.
A három hónapos felkészülés első hete bebizonyította, hogy mind a felkészülő mind a kiképző állomány mindent megtesz annak érdekében, hogy a katonák eredményesen felkészüljenek a misszió feladatainak ellátására.

1595898327
1595898328