Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Katonai attasék az MH Hadikikötőben

Szöveg: Takács Vivien | Fotó: Nagy Gábor |  2023. május 18. 17:03

Magyarországra akkreditált katonai attasék tettek látogatást május 17-én az MH 1. Tűzszerész és Folyamőr Ezrednél. Az MH Hadikikötőben több érdekes program várta a delegáció tagjait.

P5173467

A hazánkba delegált katonai attasékat Szilágyi Zsolt Lajos ezredes, az MH 1. Tűzszerész és Folyamőr Ezred parancsnoka köszöntötte, majd tájékoztatta őket az ezred feladatrendszeréről és képességeiről. A látogatók megismerhették, hogy mire képesek a robbanóanyag-kereső kutyák, statikus bemutató keretében megtekintettek – többek között – egy nehéz tűzszerész védőruhát és a tűzszerész katonák munkáját segítő német Telemax Pro tűzszerész felderítő robotot is. Ezt követően szemügyre vehették a Magyar Királyi Folyamőrség és a Magyar Királyi Honvéd Folyamőrökről szóló történeti, maketthajókkal színesített kiállítást. A nap zárásaként a delegáció egy aknamentesitő hajó fedélzetén elhajózott a Parlamentig. A program, amelyet a HM Nemzetközi Együttműködési Főosztály szervezett, az Országház megtekintésével zárult.

Szilágyi Zsolt Lajos ezredes érdeklődésünkre elmondta a Magyarországra akkreditált katonai attasék látogatása nagyon nagy lehetőség az ezred számára, hiszen így nem csak hazai, hanem nemzetközi szakértő közönség számára is meg tudják mutatni képességeiket.