Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Katonai eskütétel Hódmezővásárhelyen

Szöveg: Búz Csaba főhadnagy | Fotó: Somogyi András törzsőrmester és a szerző felvételei |  2021. március 12. 13:38

Tizenöten tettek honvédesküt március közepén az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi helyőrségében.

Hmvhely (4)

A járványügyi szabályok betartása érdekében csökkentett létszámmal megtartott alapkiképzés végén azok a tiszt, altiszt és legénységi állományú katonák tették le esküjüket, akik felkészítésüket február elején kezdték meg Hódmezővásárhelyen. A hathetes kiképzésre érkezők sikeresen teljesítették az alaki, egészségügyi, híradó, katonai tereptan, lövészet mellett a harcászati és műszaki foglalkozásokat is.

Schleisz Ferenc alezredes, az MH 5. Bocskai István Lövészdandár megbízott törzsfőnök-helyettese a dandár parancsnokságának nevében is gratulált az alapkiképzést sikeresen teljesítőknek. „Az eskü letétele után szellemileg, fizikailag egyaránt alkalmasnak találtattak arra, hogy katonává váljanak. Most már egy új családhoz, a Magyar Honvédséghez tartoznak és egy új világ tárul ki önök előtt. A katonai hivatást komolyan kell venni, példamutatóan kell helytállni” – hangsúlyozta beszédében a törzsfőnök-helyettes.

Hmvhely (3)

Az eskütételt követően Schleisz alezredes elismerő oklevelet adott át az alapkiképzés legeredményesebb katonáinak és a legjobb kiképzőnek.

Az alapkiképzést sikeresen teljesítők hamarosan saját alakulatuknál, eredeti beosztásukban kezdik meg, illetve folytatják katonai pályafutásukat.