Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Vissza nem térítendő támogatást kapott a Honvédszakszervezet

Szöveg: honvedelem.hu |  2021. március 12. 13:11

A Széchenyi 2020 programban, a GINOP-5.3.5-18 kódszámú, a „Munkaerőpiaci alkalmazkodóképesség fejlesztését célzó tematikus projektek” című pályázati felhívás keretében támogatásban részesült a Honvédszakszervezet, GINOP-5.3.5-18-2020-00157 azonosító számú, „Generációk közötti kapcsolat” elnevezésű, 29,87 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatású pályázata. A projekt megvalósulásának időszaka: 2021.02.01-2022.03.31.

szechenyi 2020

A Magyar Honvédség által – a NATO és Európai Uniós kötelezettségekből és szerepvállalásaiból adódó – a világ különböző részein végrehajtandó katonai műveleteinek száma az elmúlt évtizedben megszaporodott. Ezen katonai műveletek eredményes végrehajtásához a követelményeknek megfelelő állományra van szükség. Figyelemmel kell lenni a társadalom különböző generációra, az egyes generációk sajátos értékrendjeire, tulajdonságaira, problémáira, igényeire továbbá biztosítani kell a különféle generációk együttműködését, jelen esetben a katonai műveletek, célok, feladatok megfelelő végrehajtása érdekében.

A fenti bekezdésben megfogalmazott feladatok elérése érdekében a projekt elsődleges célja az ágazatban a munkavállalók és munkáltató(k) a témával kapcsolatos célzott tájékoztatása, az együttműködés fejlesztésének megvalósulása. A projekt keretében elvégzett tevékenységek által a munkaerőpiaci alkalmazkodóképesség fejlesztése, a társadalmi felelősségvállalás erősítése, a szervezetek képviseleti erejének növelése, kapacitásainak fejlesztése valósulhat meg. Közvetlen célcsoport a honvédelmi ágazatban tevékenykedő hivatásos, szerződéses, nyugállományú katonák, honvédelmi alkalmazottak, kormánytisztviselők, valamint tartalékos katonák. A projekt Magyarországon a kevésbé fejlett régiók - ÉM, ÉA DA, DD, NYD, KD - területén valósul meg, ezzel biztosítva az országos lefedettséget.

A projekt elsődleges megvalósítási helyszíne Szolnok.

A projekt keretében megvalósuló kutatások, események résztvevői a konvergencia régióból kerülnek bevonásra.

A projektről bővebben a Honvédszakszervezet oldalán olvashatnak. 

További információ kérhető: Czövek János elnök, sajtóreferens
Telefonszám: 06 1 450 0346
E-mail: [email protected]