Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Katonai eskütétel Szentesen

Szöveg: MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred | Fotó: Király Róbert Sándor hadnagy, Janó Miklós törzsőrmester |  2022. szeptember 11. 7:07

Huszonnégy honvéd tett sikeres záróvizsgát alapkiképzésük befejeztével, az augusztus első napján, az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezredhez bevonult harminchárom fiatal közül. A frissen kiképzett katonák a megmérettetések befejeztével - így már az elmúlt hetek terheit hátrahagyva - büszkén állhattak ki életük egyik meghatározó pillanatához, a katonai esküjük letételéhez.

esku7

Az újdonsült kollégák közül Roboz Péter közkatonát érte a megtiszteltetés, hogy előmondóként vezethette társait az élethosszig tartó esküjük letételében. Ezt követően Mészáros László alezredes, a Protestáns Tábori Püspökség kiemelt vezető tábori lelkésze áldásban részesítette az esküt tett honvédeket.

Seres József alezredes, az ezred megbízott parancsnoka, ünnepi beszédében elmondta: az eskü kötelez, így „az önök felelőssége összehasonlíthatatlanul megnő, nagyobb és más lesz, mint azt ahogy eddig életük során tapasztalták.”

esku9

„Ettől a pillanattól ugyanis felelősséggel tartoznak magukért, bajtársaikért, hazánkért, a nemzetért. Mélyreható üzenetet hordoz, hogy egy lélekkel kötelezték el magukat hazájuk védelmére. Súlyos fogadalmat tettek és ne feledjék, katonai esküjük egy életre szól” – fogalmazott a megbízott parancsnok, aki elismeréseket adott át a kiemelkedő teljesítményt nyújtott kiképző és a kiképzett állomány részére.

A honvédek számára ez a nap az ünneplés napja volt, hiszen eddig sikeresen teljesítették az eléjük támasztott kihívásokat, amelyek még ha most nem is a legszebb, de a honvédség soraiban eltöltött idő alatt évről – évre egyre szebb emlékekké válnak majd. A katonák alapkiképzésük befejeztével még további egy hetet töltenek el a műszaki ezrednél, mialatt határvédelmi feladatokra készülnek fel, majd mindezek után szeptember 19-én kezdik meg szolgálatukat első beosztásukban jövőbeni anyaalakulatuknál.

Címkékeskütétel