Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Katonai helikopterekkel mentik az embereket az Ike hurrikán pusztítása után

Szöveg: JETfly |  2008. szeptember 17. 10:47

Három darab HH-60 Pave Hawk katonai helikopter és a 331. Air Expeditionary Group kutató-mentő egységei a napokban emelkedtek a magasba a randolphi légibázisról, hogy segítséget nyújtsanak a Texas állambeli Galveston lakosainak, az Ike hurrikán fenyegetése miatt.

Az útjára induló csapat azonban valószínűleg nem az egyetlen lesz, hiszen az előzetes tervek szerint további egységek fognak útra kelni, hogy segítséget nyújtsanak a veszélyeztetett területeken.

A felszálló helikoptereket a légierő AWACS (korai előrejelző és légtérfigyelő) repülőgépei irányítják a konkrét helyszínre, hiszen a begyűjtött információk alapján ezek a gépek alkalmasak a szükséges koordinációk elvégzésére.

A mentőegységek számos feladatot végrehajtanak a vízi mentéstől kezdve, a házakba tetőn keresztül való bejutásig. Minden helikopteren van egy, erre a feladatokra specializálódott ejtőernyős.

A 331. AEG egységnek a randolphi légibázison jelenleg 5 darab HH-60-as helikopter áll rendelkezésre feladataik elvégzéséhez, de a tervek szerint ez a szám egy tucatnyira is nőhet, hiszen Floridából és Georgiaból is várható helikopterek érkezése.