Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Katonai sátor épült a győri kórház elé

Szöveg: Csekei Judit százados | Fotó: a szerző felvételei |  2020. szeptember 29. 19:11

A koronavírus-járvány elleni hatékony védekezés érdekében Győr-Moson-Sopron megyében is a katonák segítségét kérték. Az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred egyenruhásai a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház kérésére állítottak fel sátrat az egészségügyi intézmény főbejárata elé szeptember 29-én, kedden.

20200929_Győr (4)

A kórház a beléptetési pontok biztosításához kérte a honvédségi sátrakat abból a célból, hogy az épület előtt az előszűrésre várakozókat megóvják az időjárás viszontagságaitól. Gál Szabolcs főhadnagy, az építést végző katonák rangidőse elmondta: a telepítést megelőző helyszínbejáráson egyeztettek a kórházparancsnokkal a pontos igényekről, ez határozta meg a sátrak helyét, irányát.

A rakétaezred katonái hét készlet „63M” katonai sátrat állítottak fel a megyei kórház főbejárata elé. A katonák munkáját nehezítette a helyszíni adottság: betonos területre kellett telepíteniük a sátrakat. Végül együttműködve a kórház karbantartóival, úgynevezett „dűbelezéssel” sikerült az aszfaltba rögzíteniük azokat.

A telepítési munkálatokat megtekintette dr. Tamás László János, az intézmény főigazgatója is. A sátor a kórház igényei szerint akár előszűrő pontként is funkcionálhat a későbbiekben.

GALÉRIA