Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Katonai sátorban várakozhatnak a Szent Donát Kórházba érkező betegek

Szöveg: Varga- Schäffer Mónika főhadnagy | Fotó: Pintér László |  2020. november 4. 16:12

Sátrat telepítettek az MH Bakony Harckiképző Központ katonái a várpalotai Szent Donát Kórház főbejáratához, november 4-én, szerdán.

20201103-varpalota-sator  (1)

A város önkormányzata - a katonai szervezettel kialakult jó kapcsolatra alapozva - a járványügyi helyzet miatt kérte a sátor telepítését. A tizenhat négyzetméter alapterületű sátor kulturált várakozási lehetőséget nyújt az érkező betegek számára. Az ellátásra szorulók, a szabályok betartásával és a járvány elleni védekezés előírásai szerint tartózkodhatnak a kialakított váróban.

20201103-varpalota-sator  (2)

„A Bakony Harckiképző Központ örömmel tett eleget a kérésnek és a lehetőségeihez mérten a továbbiakban is segíti a partnerszervezeteket, valamint a lakosságot. A most telepített sátor használata során szerzett tapasztalatok és a járványhelyzet alakulása alapján a kórház vezetősége dönt majd arról, hogy igényt tart-e további sátor elhelyezésére” - mondta Oszlánszki Béla ezredes, az alakulat parancsnoka.

20201103-varpalota-sator  (3)

A telepítést követően Bajkóné Tóth Erzsébet, a Szent Donát Kórház ápolási igazgatója megköszönte a katonák gyors segítségét.

Címkékkoronavírus