Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kórházaknál segítenek a katonák

Szöveg: honvedelem.hu |  2021. november 19. 15:07

A kormány oltási akcióhetet indított a kórházi oltópontokon, az átoltottság további növelése és a járvány megfékezése érdekében november 22-28. között. A katonák az ország több kórházánál sátrak felállításával segítik az oltásra érkezők regisztrációját.

Katonai sátrakat állítottak fel a szentesi katonák

Az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred katonái november 18-19-én, csütörtökön és pénteken, három helyszínen - a Bajai Szent Rókus Kórház, az orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet, valamint a Békés megyei Központi Kórház Pándy Kálmán Tagkórház kérésének megfelelően - klimatizált katonai sátrakat állítottak fel.

A sátrak a hétfői naptól kezdődő oltási akcióhét alatt az oltásra érkező és az oltás után várakozó személyek ideiglenes elhelyezését fogja szolgálni, megvédve őket a késő őszi időjárás viszontagságaitól.

Szöveg: Király Róbert Sándor hadnagy
Fotó: Varga Tamás főhadnagy és Janó Miklós őrmester

* * *

Sátrakat építettek a katonák Jász-Nagykun-Szolnok megyében

A Honvédelmi Minisztérium Honvédelmi Operatív Törzs feladatszabása alapján, az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis katonái négy helyszínen építettek sátrakat november 19-én. A szolnoki katonák a Hetényi Géza Kórház Szolnok, a MÁV Kórház Szolnok, a Jászberényi Szent Erzsébet Kórház és a Mezőtúr Városi Kórház és Rendelőintézet bejáratánál építettek sátrakat a kórházba belépő személyek gyorsabb regisztrálása érdekében. A kórházak megemelt kapacitásra készülnek az oltási akcióhétre.

Szöveg és fotó: MH 86. SZHB