Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Katonai sorozatot forgat a Megafilm Service

Javában zajlik a színészek katonai felkészítése

Szöveg: Honvédelmi Minisztérium / honvedelem.hu | Fotó: HM Zrínyi Kft. |  2023. október 26. 11:28

„A védett létesítmény” munkacímen fejlesztette és készítette elő az elmúlt hónapok folyamán a Megafilm Service Kft. a következő televíziós sorozatát. A forgatás november közepén kezdődik, és jövő év áprilisáig tart. A színészek komoly katonai szakmai felkészítést kapnak a Magyar Honvédségtől.

Pálinkás Szilveszter főhadnagy_Fotó_ HM Zrínyi Nonprofit Kft_

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a sorozat kapcsán kiemelte, hogy igazán egyedülálló projektről van szó, hiszen a mini széria által a nézők bepillantást nyerhetnek a katonák mindennapjaiba is, és még inkább alátámasztást nyerhet a sokszor említett mondat, miszerint a békéhez erő kell.

„A katonai felkészültség az emberi biztonság garanciája. A sorozat egy apa-fiú és egy missziós bosszúhadjárat története arról, hogy legyünk képesek a saját határainkon is felül teljesíteni, hogy nehéz emberi karakterek is tudnak összehangoltan cselekedni, és hogy lehet és kell valódi különbséget tenni jó és rossz között. Ez végső soron egy sorozat az emberi képességeink határtalanságairól” – mondta Helmeczy Dorottya, aki Kálomista Gábor mellett a sorozat egyik producere.

A történet egy különleges katonai csapat, a lövészek belső világába és motivációiba vezet be minket. Ezek a katonák a legkeményebbek, és ők vannak legközelebb az életveszélyhez. Az epizódonként 48-52 perces sorozat, az előkészítés folyamán a színészek folyamatos katonai felkészítésével, tervezetten 15 forgatási helyszínen, több mint 130 stábtaggal és szereplővel készül 75 napon keresztül.

A stáb a Magyar Honvédség segítségével, olyan eredeti helyszíneken forgathat, mint a szentendrei MH Altiszti Akadémia, az újdörögdi Kiképző Bázis, az izbégi lő- és gyakorlótér vagy a Csobánkán található harcászati kiképzőbázis. A sorozatban a helyszínek mellett, a Magyar Honvédség haditechnikai eszközei, mint például harcjárművei, drónjai és helikopterei is feltűnnek majd.

A sorozat forgatókönyveit, a forgatást és az utómunkálatokat katonai szakértőként a Magyar Honvédség toborzókampányából is ismert, Pálinkás Szilveszter főhadnagy (képünkön) kíséri végig. A főhadnagy felel a színészek katonaszakmai felkészítéséért, valamint a katonai hadműveletek megtervezéséért, ezáltal segítve a stáb és a kaszkadőrök munkáját. Szilveszter azonban nem csak szakértőként, de szereplőként is részt vesz majd a mini szériában.

Címkékfilm