Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Katonai szakkönyvek az Ünnepi Könyvhéten

Szöveg: honvedelem.hu | Fotó: Valkó Barbara |  2024. június 14. 12:31

Önálló standdal, könyvvásárral és két új könyvvel képviselteti magát a Zrínyi Kiadó a 95. Ünnepi Könyvhéten a budapesti Vörösmarty téren.

20240613_Ünnepi_Könyvhét_Zrínyi_Kiadó_VB (1)

A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése 2024. június 13. és 16. között rendezi meg a 95. Ünnepi Könyvhetet és 23. alkalommal a Gyermekkönyvnapokat. A június 16-án, vasárnap este 19.00 órakor záruló eseményt a tavalyival azonos helyen, a Vörösmarty téren, a Vigadó téren és a Duna-korzó területén tartják. A rendezvényen a Zrínyi Kiadót a megszokott helyen, a Vörösmarty tér és a Vigadó utca találkozásánál találhatják meg az érdeklődők, standjuk ezúttal az 54-es számot viseli. Az Ünnepi Könyvhétre két új könyvvel készültek.

202406_Ünnepi_Könyvhét_Zrínyi_Kiadó_új_könyvek

Miklauzič, István – Varga, József – Zsitnyányi, Attila: The Gamma–Juhász predictor

A magyar innováció nem szűkölködik nagyszerű eredményekben. A Gamma–Juhász-lőelemképző az alkotó elme (Juhász István, a zseniális mérnök), a hadiipari háttér (a korát megelőző Gamma és annak alkotó szellemisége) és egy páratlan találmány (Gamma–Juhász-lőelemképző) páratlan találkozása. Olyan termékké vált, ami világszerte ismertté tette a fejlesztők nevét. A kötet a magyar hadiiparnak ezt a zseniális innovációját, a benne rejlő ezernyi ötletet, kreatív megoldást kívánja bemutatni, amelyek együtt adják a Gamma–Juhász-lőelemképzőt. Jelen kiadás a magyarul már korábban megjelent kötet angol nyelvű változata.

20240613_Ünnepi_Könyvhét_Zrínyi_Kiadó_VB (2)

Mikita János – Ternyák István – Horváth László Ferenc – Solti István: A magyar katonai híradás története II.

Az ellenségről, a saját csapatok helyzetéről, a hadszíntérről, a terepről és az időjárásról szóló információ időbeni, pontos és hiteles továbbítása minden katonai művelet sikeres teljesítésének elengedhetetlen feltétele. Az erről gondoskodó katonai szervezeteket az elektronikus hírközlő eszközök megjelenését követően Magyarországon távíró-, majd összekötő, végül 1925-től híradócsapatoknak nevezik. A katonai híradás történetének modern feldolgozása régi hiányt pótol, amelynek kiadónk örömmel adott teret. A négyrészesre tervezett könyvsorozat második kötete az első világháború végétől a második világháborús vereségig tekinti át e fontos témát, kitérve a magyar királyi honvédség megalakulására, a rejtésre, a túlélésre, a kezdeti, majd nagy ütemű fejlesztésekre, az elcsatolt területek visszafoglalására, a Szovjetunió elleni hadműveletekre, az ország védelmére.

20240613_Ünnepi_Könyvhét_Zrínyi_Kiadó_VB (3)