Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Katonai vezetők látogattak Veszprémbe

Szöveg: Németh Szilvia őrnagy | Fotó: a szerző felvételei |  2022. április 28. 13:38

Csapatlátogatáson vettek részt a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Karának katonai felsővezető szakirányú továbbképzési szak 2021/2022-es tanévének hallgatói Veszprémben.

IMG_1559

Több előadással is készült az MH Légi Műveleti Vezetési és Irányítási Központ (MH LMVIK) vezető állománya a látogatásra annak érdekében, hogy az alakulat szerteágazó feladatköréről részletes tájékoztatást kapjanak a résztvevők.

Berec Zoltán dandártábornok, az MH LMVIK parancsnoka az alakulat bemutatása mellett kifejtette: nagyon fontosnak tartja a gyakorlatok, műveletek tervezése és végrehajtása során az összhaderőnemi együttműködés minél szélesebb körű megvalósítását, mert ez elengedhetetlenül szükséges a műveletek sikeres teljesítéséhez. Ez a téma a hallgatók részéről is élénk érdeklődést váltott ki, számos kérdést és felvetést fogalmaztak meg az előadás során.

IMG_1578

A másik kiemelt témakör a műveleti vezetési rendszer volt, amelyről részletesen Bardon Tamás ezredes, parancsnokhelyettes tartott előadást. Szó esett mind a NATO, mind pedig a nemzeti műveleti vezetés és irányítás alapvetéseiről, szervezeti felépítéséről és működéséről.

A látogatás záró részében a hallgatók megtekintették a Sziklában található kiemelt szolgálati helyeket.

IMG_1568