Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Tartalékosok ünnepe, Nemzeti Vágta, katonazene

Az elmúlt hét legizgalmasabb videói

Szöveg: honvedelem.hu |  2022. október 10. 9:15

Összeállításunkban az elmúlt hét legérdekesebb videóit tekinthetik meg.

A tartalékos honvédeket ünnepelték

A tartalékos honvédek napja alkalmából ünnepi állománygyűlést tartott az MH Tartalékképző és Támogató Parancsnokság október 4-én, kedden, Szentendrén. A tartalékosokat Zsiga Tamás, a Honvédelmi Minisztérium humánpolitikáért felelős helyettes államtitkára köszöntötte. Széles Ernő, nyugállományú dandártábornok, a Magyar Tartalékosok Szövetségének elnöke elmondta: egy évtizeddel ezelőtt elképzelhetetlen volt az, hogy a tartalékos alegységek ilyen szervezett rendszerben szolgáljanak.

A teljes tudósítás itt érhető el.

Nemzeti Vágta: becsülettel és bátorsággal

Tizenötödik alkalommal rendezték meg a Nemzeti Vágtát Budapesten, a Hősök terén, október 1-2-án. A döntő futam után dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka adta át a díjat az első helyezettnek.

A teljes tudósítás itt érhető el.

Katonazene: a barátság, az együttműködés és a béke nyelve

Véget ért Debrecenben a XXI. Nemzetközi Katonazenekari Fesztivál október 8-án, szombaton. A rendezvény zárónapján az érdeklődők az MH Debrecen Helyőrségzenekar, az MH Szolnok Légierőzenekar és a Magyar Honvédség Központi Zenekara előadásai mellett a szlovák Banská Bystrica Katonazenekar, a szerb Niš Katonazenekar, a cseh Olomouc Katonazenekar, illetve az Alsó-Ausztria Katonazenekar játékát is hallhatták a Főnix Csarnokban.

A teljes tudósítás itt érhető el.

Címkékhonvédelem