Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Katonás ajándékok

Szöveg: Burillák Marcell | Fotó: Horváth Sztaniszláv |  2023. november 17. 16:42

Hatalmas örömet okozott és plüssállatokat ajándékozott az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár állománya a Heim Pál Gyermekkórház koraszülött gyermekeinek a „Legyél Te is szív bajnok!” kampány keretében november 17-én.

Az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár és a Szív Bajnokai Alapítvány tagjai sem gondolták volna, hogy őszi plüssállatgyűjtésük során annyi adomány érkezik majd a beteg gyerekek javára, hogy azt csak többszöri látogatás során sikerül kiosztani közöttük. Így a katonák október elején a Műtüdő Programban kezelt fiatalokat lepték meg, november 17-én, a koraszülöttek világnapján pedig a Heim Pál Gyermekkórház Madarász utcai intézetébe látogattak el. A családos eseményen játékok, zenés foglalkozás és Horváth Mária hárfaművész előadása bűvölte el a kicsiket, mielőtt kézhez kapták a katonák és az alapítvány ajándékait.

„Katonaként, s egyben sokunk szülőként, fontosnak tartjuk, hogy törődjünk a gyerekekkel, segítsünk nekik, hogy kicsit is jobban érezzék magukat” – fogalmazott Kiss Ferenc ezredes, a dandár törzsfőnöke.

„Nekünk mindig szívügyünk is volt, hogy a rászorulóknak és a beteg gyermekeknek adományokat gyűjtsünk és segítsünk” – fűzte hozzá Kresz Fruzsina főhadnagy, az alakulat kommunikációs tisztje.

15_DSF6909-Enhanced-NR

Beck Monika, a Szív Bajnokai Alapítvány megálmodója, aki a katonákkal karöltve adta át a gyerekeknek a színes plüsskosarat, külön köszönetet mondott. „Nagyon hálás vagyok a katonáknak. Egyrészt korábban a laktanyában mutatták be a gyerekeknek a katonaélet mindennapjait, most pedig több mint ezer plüssállatot gyűjtöttek nekik egy hónap alatt. Idén még egyszer találkozunk velük karácsonykor” – fogalmazott Magyarország Szív Nagykövete.

Címkékadomány