Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

KatonaSulisok a Béketámogató Kiképző Központban

Szöveg: Hársfalvi József mérnök őrnagy |  2011. október 13. 18:22

A „KatonaSuli” program keretében a LIA Alapítványi Szakközépiskola 58 tanulója látogatott el október 12-én a szolnoki MH Béketámogató Kiképző Központba. A diákokat elkísérte Ungvölgyi János, az iskola igazgatója, dr. Székely Péter a Szolnoki Főiskola nyugalmazott rektora, illetve Nagy István nyugállományú alezredes, fakultációvezető is.

A látogatókat Apáti Zoltán alezredes, a katonai szervezet parancsnoka fogadta, aki a program első felében tájékoztatót adott a kiképző központ rendeltetéséről, bepillantást engedve a szervezet feladatrendszerébe is. Az előadás végén természetesen kérdéseikre is megkapták a válaszokat a diákok.

A nap zárásaként került sor a felkészítések során alkalmazott kiképzési eszközök bemutatására. Ennek során számos fegyver és felszerelés keltette fel a fiatalok érdeklődését.

E bemutató ponton egyébként Csiga János törzsőrmester, a kiképzési részleg kiképző tiszthelyettese válaszolt a diákok kérdéseire.

Mint azt a program végén Ungvölgyi János igazgató megfogalmazta: tartalmas, hasznos, ismeretbővítő volt a látogatás, és a rendelkezésre álló rövid idő ellenére valós bepillantást engedett a katonai szervezet munkájába.

Az iskola vezetése és a katonák egyetértettek abban, hogy a „KatonaSuli" program fontos a katonai szervezet szempontjából is, hiszen közelebb hozza a jövő katonáit a Magyar Honvédséghez. Mindezek mellett azért is hasznos, mert a katonai szervezetek látogatásával a fiatalok színesíthetik és gyakorlati tapasztalatokkal is bővíthetik elméleti ismereteiket.