Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Modernizált P-3 Oriont vehetett át Brazília légiereje

Szöveg: honvedelem.hu / jetfly.hu |  2011. október 13. 19:36

Az első P-3 Orion tengerészeti felderítőgépet, amit az Airbus Military modernizált a Brazil Légierő számára, október 3-án Celso Amorim, a brazil védelmi miniszter keresztelt meg a légierő parancsnoka, Juniti Saito jelenlétében. A hivatalos átadó ünnepségnek a Salvador de Bahia Légibázis (BASV) adott otthont.

1595925948
Az Orion megérkezésével a Brazil Légierő a maga nemében a legmodernebb repülőgéppel folytathatja működését Dél-Amerikában. Ez a gép az első darabja a 9 gépes flottának, mely egy komplett modernizációs programon megy keresztül, beleértve az Airbus Military FITS (Fully Integrated Tactical System) rendszerének telepítését is.

A FITS mellett, a repülőgép új típusú szenzorokat, kommunikációs rendszereket is kapott, és fejlettebb műszerek kerültek a pilótafülkébe. A hajtóműveket megerősítették, valamint a repülőgépek szerkezetét is felújították, hogy ezek a P-3-asok sok-sok évig tudjanak még rendszerben maradni. További 2 gép még az idén megérkezik, a maradék 6-ot pedig 2012-ben adják át.

A Brazil Légierő az Orionokat tengerészeti járőrözésre, tengeralattjáró elleni feladatokhoz, továbbá számos polgári szerepkörben, például ipari katasztrófa elhárítására vagy kutató-mentő feladatokhoz fogja majd használni.