Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kecskeméten képeslapokkal ünneplik a Magyar Honvédelem Napját

Szöveg: honvedelem.hu |  2010. május 19. 10:46

Szerelmes, humoros katonai képeslapokkal ünnepli a tisztiklub a Magyar Honvédelem napját, ami május 21-e, de a kiállítást már kedden megnyitották. A sok-sok színes képeslap csak egy része Sebestyén Imre 250 ezer darabos gyűjteményének. Ahogy látszik, a katonaélet szebbik oldalát mutatja be a tárlat. Ezt hangsúlyozták is a megnyitón.

Itt háborús fotókat, rajzokat nem látni, az egy másik kiállítás tárgya lesz. Sebestyén Imre nyugalmazott rendőr őrnagy a sorkatonai szolgálat idején kezdte gyűjteni ezeket a lapokat.

XX századi darab mindegyik.

Csóka Tamás nyugalmazott ezredes méltatta a kiállítást, aki elmondta: a látottak alapján sok-sok élmény jut eszébe. Azt is elmondta, hogy szerinte kár volt megszüntetni a sorkatonai szolgálatot. A magyar honvédelem napja előtt egy kicsivel rövid áttekintést adott a hadsereg folyamatos átalakulásáról. 1848-ban nevezték el a sereget Magyar Honvédségnek. Utána volt királyi hadsereg, néphadsereg, 1990. március 15-e óta újra a Magyar Honvédség a hivatalos megnevezés. A gyűjtemény június 3-ig nézhető meg.