Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kecskemétre látogatott a Magyar Honvédség vezénylőzászlósa

Szöveg: kormany.hu |  2011. augusztus 25. 12:09

A szolgálatukat teljesítő katonák elhivatottságáról és magas fokú szakértelméről szerzett kedvező tapasztalatokat – az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülő Bázis állományával találkozva – Kriston István törzszászlós, a Magyar Honvédség vezénylő zászlósa. A vezénylő zászlós korábban járt már Szentendrén, az MH Központi Kiképző Bázisán, valamint az MH Ludovika Zászlóaljnál is.

1595923534
A csapatlátogatás első napján folytatott megbeszéléseken az MH Összhaderőnemi Parancsnokság vezénylő zászlósa, Tóth László főtörzszászlós is részt vett. Kriston István először Kilián Nándor dandártábornokkal, a repülőbázis parancsnokával és a bázis megbízott vezénylő zászlósával, Bezsenyi Tamás zászlóssal találkozott. Tájékoztatta a bázis parancsnokát terveiről elképzeléseiről, valamint a megújuló altiszti támogató csatorna fontosságáról.

A parancsnoki tájékoztató után Grécs György alezredes, a bázis törzsfőnök-helyettese tartott előadást az alakulat szervezeti felépítéséről, feladatrendszeréről, technikai eszközeiről, hazai, valamint nemzetközi szerepvállalásairól, kötelezettségeiről. Ezt követően – a bázis rangidős altisztjeivel kiegészülve – szakmai megbeszélést tartottak, amelyen az esedékes  feladatok végrehajtásával, a katonák mindennapi életére kiható kérdésekkel foglalkoztak.

A második napon altiszti, valamint legénységi állománygyűlést tartott Kriston István törzszászlós, amelyen meghatározta elvárásait. A vezénylő zászlós kiemelte a szervezethez kötődés, az egyéni lojalitás, a professzionalizmus, a szolgálat jelentőségét. Hangsúlyozta az altiszti és legénységi állomány szerepét, a megbecsülés és a tisztesség fontosságát, a katonai normák következetes betartását-betartatását.

Az alakulat-bejárás alkalmával megtekintették az alegységek szolgálati helyeit, elhelyezési körleteit és a bázison rendszeresített technikai eszközöket.

A látogatás végén Kriston István törzszászlós a bázison szerzett tapasztalatairól tájékoztatta Kilián Nándor dandártábornokot. Kiemelte a repülőtéren szolgálatot teljesítő katonák elhivatottságát és magas fokú szakértelmét, amely meghatározója a magyar haderő további fejlődésének.

1595923534

 (Szöveg és fotó: Szabó Tamás főtörzsőrmester)