Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Irodaház épül Pol-e Khomri-ban

Szöveg: kormany.hu |  2011. augusztus 25. 13:13

Pol-e Khomri-ban lerakták az új Gazdasági Hivatal épületének alapkövét. A projektet a kormányzó által jóváhagyott Tartományi Fejlesztési Tervből választották ki. A magyarok által is támogatott irodaház egy kétszintes, tizenhat helyiségből álló épület lesz.

Az alapkőlerakás alkalmából rendezett ünnepségen részt vett az MH Tartományi Újjáépítési Csoport (PRT) parancsnokhelyettese és a CIMIC (civil-katonai kapcsolatok) részlegének vezetője. A kormányzat részéről jelen volt a tartományi kormányzó fejlesztésekért felelős megbízottja, valamint a kivitelezést végrehajtó vállalkozók is meghívást kaptak a rendezvényre. 

A Gazdasági Hivatal új épülete a város kialakulóban lévő, a tervek szerint több hivatalnak is otthont adó kormányzati negyedében készül majd el. A hivatal irodái eddig egy bérelt, szűkös épületben működtek, amely nem felelt meg a céloknak. A magyarok által támogatott irodaház kétszintes, tizenhat helyiségből álló, mintegy ötszázhatvan négyzetméteres, fa nyílászárókkal felszerelt – amelyeket helyi vállalkozók gyártanak le -, valamint árammal és vízzel is ellátott épület lesz.

A projektet a kormányzó által jóváhagyott Tartományi Fejlesztési Tervből választották ki. A kivitelezésért felelős vállalkozókról közbeszerzési pályázaton döntöttek. A megvalósítási költség körülbelül 190 ezer amerikai dollár, amelyet a PRT középtávú afganisztáni fejlesztésekre szánt pénzéből fizetnek ki.

(Szöveg és fotó: PRT-szóvivő)