Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Segítség az önkormányzatnak

Szöveg: Búz Csaba főtörzsőrmester |  2011. augusztus 25. 14:16

Dr. Lázár János, Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város polgármestere kéréssel fordult dr. Hende Csaba honvédelmi miniszterhez, hogy az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi helyőrsége – amennyiben erre lehetősége van – biztosítson tehergépjárműveket a település oktatási intézményeinek költöztetéséhez.

A hódmezővásárhelyi Németh László Gimnázium és Általános Iskola épülete a közelmúltban egy új szárnnyal bővült, ezért a korábban, az Árpád utcai telephelyen tanuló osztályoknak ebben a tanévben már az Ormos Ede utcai épület ad otthont. Az így megüresedett iskolát a Hódmezővásárhelyi Integrált Szakképző Központ (HISZK) Gregus Máté Tagintézménye veheti birtokba. A Péczely Attila Alapfokú Művészetoktatási Intézmény ugyancsak másik épületben kezdi majd az idei tanévet.

„Az új honvédelmi törvény keretein belül lehetőséget látunk a honvédség helyi zászlóaljaival való hatékony együttműködésre. Nagy örömünkre szolgált a Bocskai István Lövészdandár, illetve a helyőrség vezetőinek pozitív hozzáállása. Hódmezővásárhely önkormányzata és az érintett intézmények nevében ezúton is szeretnék köszönetet mondani a katonáknak. A kemény munka eredményeként szeptemberben minden oktatási intézményünkben méltó körülmények között kezdhetjük meg a tanévet" – mondta Balázs József, az önkormányzat oktatási csoportjának vezetője.

Az augusztus 2-án kezdődött költözés a Németh László Gimnázium és Általános Iskolában valamint a HISZK Gregus Máté Tagintézményében a tervek szerint még augusztusban, a Péczely Attila Alapfokú Művészetoktatási Intézményben pedig szeptember első hetében fejeződik majd be.

1595923535

 Fotó: Budai Anna