Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

„Kellenek a sportemberek, kellenek a jó emberek erre a világra”

Szöveg: Tihanyi-Obál Mária főtörzsőrmester | Fotó: MH Lahner György 2. Ellátóezred |  2023. március 14. 15:38

Negyedik alkalommal rajtolt el a már hagyományosnak számító Sárközi Attila Bálint Emlékfutás Kaposváron, az MH Lahner György 2. Ellátóezred és a Kaposvári Honvéd Sportegyesület szervezésében.

IMG_2332

A sportrendezvénnyel a kiváló katonára és sportemberre emlékeznek minden évben a születésnapján, családtagjai, bajtársai, barátai és ismerősei.

„Kellenek a sportemberek, kellenek a jó emberek erre a világra” – az alakulat református tábori lelkésze e gondolattal kezdte a megemlékezést, ezt követően koszorút helyeztek el a fiatalon elhunyt katona tiszteletére felállított emléktáblánál, a Táncsics Mihály laktanyában.

IMG_2266

A közös bemelegítést követően Fehér Ferenc őrnagy, az ellátóezred megbízott parancsnokának vezetésével elindult a mezőny, az Attila „védjegyének” számító 64×400 méter (Boconádi-kör) teljesítésére. Ki-ki erejéhez, edzettségéhez mérten rótta a köröket. A kiképzések keretein belül, a mindennapos testnevelés nagyban hozzájárul a katonaállomány fizikai állóképességének, edzettségének növeléséhez, fejlesztéséhez.

Az alakulat és a sportegyesület közös rendezvényei évről évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a civil társadalomban is, hisz a sport közösséget épít, fegyelemre, kitartásra nevel. Az emlékfutáson közel kétszáz fő vett részt, a legfiatalabb résztvevő alig múlt el ötéves. Végül huszonhatan teljesítették a „Boconádit”, azaz a 25 600 métert a futópályán, ilyen módon is tisztelegve Attila emléke előtt, akinek a sport iránti szeretete és sporteredményei máig példaértékűek.