Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kényszerleszállást hajtott végre egy brit Puma

Szöveg: honvedelem.hu / jetfly.hu |  2011. július 7. 12:50

2011. július 5-én, kedden helyi idő szerint 13 óra 30 perc körül kényszerleszállást hajtott végre a brit királyi légierő egyik Puma helikoptere. A durván földet érő forgószárnyas 3 fős személyzete gyakorló repülésre szállt fel a RAF Benson légibázisról, azonban vélhetően műszaki probléma miatt kényszerleszállást hajtottak végre Andover (Hampshire) közelében.

A pilóta és a személyzet másik két tagja kisebb sérülésekkel úszták meg a balesetet, saját lábukon hagyták el a helyszínt, megfigyelésre kórházba szállították őket.

Egy szemtanú elmondása szerint „különleges zajra" lett figyelmes, ezt követően pedig – kirohanva a házából – látta a személyzetet kimászni a szerencsétlenül járt helikopterből. A helyszínre hamarosan megérkezett a segítség, katonai helikopterek mellett a légimentők, a parti őrség egyik forgószárnyasa, valamint a helyi tűzoltók is kivonultak.

A védelmi minisztérium tájékoztatása szerint a földön további személyi sérülés nem volt, és épületekben sem esett kár. A baleset pontosabb részletei egyelőre nem ismertek, a vizsgálatot megkezdték.

1595921444