Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A török légierő zenekara Szentendrén

Szöveg: Dr. Varga József |  2011. július 7. 13:53

Június 28-án, az esti órákban a maga nemében páratlan, mondhatni történelmi esemény színtere volt az MH Központi Kiképző Bázis (MH KKB) művelődési központjának színházterme. A XVII. Debreceni Nemzetközi Katona-zenekari Fesztiválon részt vevő Török Légierő Zenekar – a HM Társadalmi Kapcsolat és Hadisírgondozó Hivatal koordinálásával – Szentendrére látogatott és közös koncertet adott a helyőrségi zenekarral.

Az eseményen részt vett Hasan Kemal rendkívüli és meghatalmazott török nagykövet és Agah Celik ezredes, török katonai attasé is.
A vendégeket Mikusi Zsolt ezredes, az MH KKB parancsnoka fogadta, és a műsor kezdete előtt rövid ismertetést adott a kiképző bázis tevékenységéről, képességeiről. A tájékoztató keretében a vendégek megtekintették a tiszthelyettesképzés történetét bemutató múzeumot.

Az est a török zenekar rendkívül változatosan összeállított programjával kezdődött, amelyben egyaránt helyet kaptak a közismert európai zeneszerzők művei és a török zene képviselői.

A műsor második részében az MH KKB zenekara lépett a közönség elé, az általuk előadott virtuóz produkció a nézőtéren helyet foglaló török zenészek körében is fergeteges sikert aratott, majd közös török-magyar zenekari ősbemutatóra került sor, először a török, majd a magyar karnagy vezényelte az összesen mintegy 80 zenészből összeállt zenekart.

A koncerten a Török Légierő Zenekarát M. Sabri Belce főhadnagy, az MH KKB zenekarát Dalmadi Zoltán őrnagy vezényelte.


 Fotó: A szerző felvételei